Ohjeet

Sharewoodissa voit auttaa missä ja milloin tahansa. Ja aina ilmaiseksi.

FAQ

Mikä on Sharewood?

Sharewood on uusi suomalainen sosiaalinen media, jossa sinä autat valitsemaasi avustusjärjestöä maksamatta itse mitään. Raha tulee Sharewoodissa mainostavilta yrityksiltä. Ohjaat rahaa järjestöllesi klikkailemalla ja vastaanottamalla mainoksia.

Me haluamme tehdä hyväntekeväisyydesta helppoa, hauskaa ja sinulle täysin ilmaista. Haluamme myös voimaannuttaa käyttäjiämme vuoropuheluun hyväntekeväisyysjärjestöjen, yritysten ja toisten Sharewoodin käyttäjien kanssa. Keksitään joukolla ratkaisuja maailman ongelmiin!

Miten Sharewood toimii?

Sharewoodissa autat ja voitat.

1. Auta

Voita auttaa avustuskohdettasi monella tavalla. Ilmoittaudu vapaaehtoistöihin, kerro Päivän hyviä töitä, kommentoi Hyviä Uutisia tai paranna maailmaa ryhmissä. Voit myös ohjata Sharewoodissa mainostavien yritysten rahaa avustuskohteellesi osallistumalla mainoskampanjoihin. Klikkaa sinua kiinnostavaa mainosta. Jos sen päällä on pieni viiden sentin symboli, lahjoitat viisi senttiä avustuskohteellesi.

2. Voita

Jos voitat upeita Elämyspalkintoja, autat myös järjestöäsi, sillä Sharewood maksaa voittajan avustusjärjestölle 10 prosenttia voitetun palkinnon arvosta. Kaikki Sharewood-käyttäjät ovat automaattisesti mukana kaikissa arvonnoissa yhdellä arvalla, mutta voit moninkertaistaa voittomahdollisuutesi hankkimalla lisäarpoja Elämyspisteillä, joita tienaat olemalla aktiivinen Sharewoodissa.

Miten Sharewood on syntynyt?

Sharewood.org on suomalainen innovaatio ja kotimaisen mediatalo Givget Oy:n kehitystyön tulos. Givget haluaa tehdä viestinnästä yksilön kannalta antoisampaa. Palautamme vallan ihmisille. Givget yhdistää kannattavuuden ja vastuullisuuden kaikessa toiminnassaan. Tutustu tarkemmin osoitteessa www.givget.com.

Onko Sharewood valmis?

Kaukana siitä. Olemme matkalla ja siitä saa nauttia. Sharewoodissa on kaikki kesken ja paljon keksimättä. Päämäärämme on selkeä. Toimimme yksilöllisen, vastuullisen ja vuorovaikutteisen maailman puolesta.

Kuka voi liittyä Sharewoodiin?

Kaikki 15 vuotta täyttäneet.

Mitä minä saan Sharewoodiin kuulumisesta?

Auttamisesta hyvän mielen. Palkintoja osallistumisesta. Yhteisöllisen viestintäkanavan. Räätälöityä viestintää. Mahdollisuuden valita ja vaikuttaa.

Mitä voin tehdä käyttäjänä?

Sharewood on sosiaalinen media. Voit muokata profiiliasi, verkostoitua ja viestiä ystäviesi kanssa, lukea ja kommentoida Sharewoodin Hyviä Uutisia sekä perustaa ryhmiä haluamastasi aiheesta. Voit myös osallistua Elämyspalkintojen arvontaan ja parantaa voittomahdollisuuksiasi olemalla aktiivinen Sharewoodissa.

Mitä enemmän kommentoit Sharewoodia palvelussa, sitä paremmin opimme palvelemaan sinua.

Mitä Sharewoodin käyttäminen maksaa?

Ei mitään. Sharewoodin käyttäminen on maksutonta. Toiminnan rahoittavat mainostajat.

Voiko käyttäjyydestä luopua?

Totta kai. Jos haluat, voit luopua käyttäjyydestä milloin tahansa Asetukset-sivulla

Mitä tietoja muut käyttäjät minusta näkevät?

Valitset itse yksityisyytesi tason. Olemme tehneet esivalinnat puolestasi. Tarkista ne ja tee tarvittavat muutokset. Muokkaa asetuksia omilla sivuillasi.

Mitä tietoja minusta näkyy Sharewoodin ulkopuolella?

Hyvien Uutisten, Elämyspalkintojen ja avoimeksi asetettujen blogien kommentit näkyvät myös Sharewoodin ulkopuolella. Et voi poistaa Elämyspalkintojen kommenttejasi enää sen jälkeen, kun palkinto on arvottu.

Myös käyttäjät-lista on luettavissa Sharewoodin ulkopuolella. Siitä näkyy nimi, avustuskohde, avustussumma, käyttäjätaso ja Elämyspisteet.

Lisäksi kaikki Sharewoodin feedissä näkyvä sisältö näkyy myös Sharewoodin ulkopuolisella etusivulla.

Voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi Asetukset > Yksityisyys-sivulla. Voit estää kaiken tuottamasi sisällön näkymisen Sharewoodin ulkopuolella, mutta me kannustamme kaikkia avoimmuuteen!

Voinko kutsua ystäväni mukaan?

Totta kai. Mitä useampi osallistuu, sitä enemmän rahaa hyväntekeväisyyteen ohjataan. Jos kaikki osallistuvat, ei kenenkään tarvitse tehdä mahdottomia. Pieniä tekoja, todellisia tuloksia. Laita hyvä kiertämään. Lähetä kutsuja täällä

Miten kutsun ystäväni Sharewoodiin?

Kutsut-sivulla voit kutsua ystäviäsi kolmella tavalla. Syötä ystäviesi sähköpostiosoitteet ja lähetä kutsut. Toinen tapa on vieläkin helpompi. Lataa ystäviesi osoitetiedot suosituista yhteisöpalveluista sekä omista osoitekirjoistasi ja lähetä kutsut. Kolmas tapa on jakaa henkilökohtainen kutsulinkkisi vaikka Facebookissa.

Miten löydän ystäväni Sharewoodista?

Etsi ystäviäsi palvelun käyttäjistä käyttäjät-sivulla. Voit lähettää ystäväpyyntöjä käyttäjille ja hyväksyä tai hylätä sinulle lähetettyjä pyyntöjä.

Miten perustan ryhmän?

Perusta ryhmä Ryhmät-sivulla. Aloita valitsemalla ryhmälle nimi. Kun luot uuden ryhmän, määrittele saavatko ryhmäsi jäsenet kutsua mukaan uusia jäseniä ja ketkä Sharewoodin käyttäjistä ryhmäsi näkevät. Voit pitää langat tiukasti käsissäsi tai jakaa valtaa ryhmäsi jäsenille.

Valitse ryhmällesi myös kategoria, sillä siten muut käyttäjät löytävät sen helpommin.

Miten avustusjärjestöt valitaan Sharewoodiin?

Haluamme mukaan kaikki järjestöt. Maailmanlaajuiset, valtakunnalliset ja paikalliset. Kaikki avuntarvitsijat ansaitsevat puolestapuhujan. Sinä valitset ketä haluat tukea. Sharewood helpottaa valintaasi. Alkuvaiheessa järjestöjä on mukana useita ja määrä kasvaa koko ajan.

Voinko itse valita avustusjärjestöni?

Tutustu palvelussa mukana oleviin hyväntekeväisyysjärjestöihin ja päätä mitä järjestöä tuet. Palvelu pyytää sinua vahvistamaan valintasi ennen sen lopullista hyväksymistä.

Voinko vaihtaa avustusjärjestöä?

Voit vaihtaa avustusjärjestöäsi milloin haluat. Valitse haluamasi uusi järjestö Avustuskohteet-sivulla. Klikkaa sitten järjestösivun oikeassa laidassa olevaa "Haluatko vaihtaa tämän avustuskohteeksesi"-linkkiä.

Voinko valita useampia järjestöjä yhtä aikaa?

Aloita valitsemalla yksi järjestö. Myöhemmin useamman järjestön tukeminen yhtä aikaa voi olla mahdollista. Onko se mielestäsi tärkeää? Auta meitä tekemään palvelusta Sinun näköisesi.

Mitä Elämyspalkinnot ovat?

Sharewoodissa autat hyväntekeväisyysjärjestöjä ja sinut palkitaan siitä. Osallistut automaattisesti jokaisen Elämyspalkinnon arvontaan. Sharewoodin käyttäminen on kuin ikuisesti voimassa oleva lottorivi. Voittaessasi Elämyspalkinnon, lahjoitamme puolestasi 10 prosenttia palkinnon arvosta hyväntekeväisyyskohteeseesi. Tapauskohtaisesti, kuten viraalikampanjoiden osalta, arvontoihin voi osallistua myös muita kuin Sharewood-käyttäjiä. Lisäksi osallistumiseen voidaan asettaa palkintokohtaisia ehtoja tai rajoituksia. Kerro meille minkälaisia Elämyspalkintoja haluaisit voittaa!

Mitä Elämyspisteet ovat ja miten niitä kerätään?

Elämyspisteillä ostat Elämysarpoja eli parannat voittomahdollisuuksiasi erityisesti sinua kiinnostavan palkinnon arvonnassa. Elämyspisteitä keräät omalla aktiivisuudellasi, esimerkiksi kutsumalla ystäviä, kommunikoimalla heidän, muiden käyttäjien, järjestöjen ja markkinoijien kanssa. Katso mistä kaikesta saat Elämyspisteitä.

Elämyspisteitä keräämällä nouset yhä korkeammalle käyttäjätasolle. Saat kirkkaamman mitalin noustessasi käyttäjätasoilla.

Mitä Elämysarvat ovat ja mihin niitä käytetään?

Elämysarvoilla parannat voittomahdollisuuksiasi sinua kiinnostavan palkinnon arvonnassa. Arpoja ostat Elämyspisteillä. Voit keskittää kaikki ostosi yhteen palkintoon tai jakaa panoksesi tasaisesti useamman palkinnon kesken. Elämysarpojen arvo vaihtelee palkintojen arvon mukaan. Sharewoodin käyttäjänä olet automaattisesti mukana kaikkien Elämyspalkintojen arvonnoissa, vaikka et Elämysarpoja ostaisikaan.

Miten osallistun viraaliin?

Joihinkin Elämyspalkintojen arvontoihin voi osallistua myös Sharewoodin ulkopuolella viraalikampanjassa. Myös Sharewoodin käyttäjien kannattaa osallistua viraaliin, sillä siten saa arvontaan ylimääräisen arvan. Viraaliin voi osallistua klikkamalla Viraali-painiketta kunkin Elämyspalkinnon esittelyn yhteydessä.

Mitä avustusmarkkinointi tarkoittaa?

Sharewood tekee viestinnästä yksilöllistä ja osallistavaa. Siihen tarvitsemme apuasi. Jotta ymmärrämme tarpeitasi, meidän täytyy tietää sinusta jotain. Yritämme ymmärtää sinua liittymisen yhteydessä antamiesi tietojen avulla. Tieto auttaa meitä ja kumppaneitamme kehittämään sinulle suunnattavaa mainontaa. Keräämme tietoa myös palvelun käytön aikana. Pyrimme vaivaamaan sinua mahdollisimman vähän. Mitä enemmän annat palautetta, sitä paremmin onnistumme.

Emme välitä tietojasi kolmansille osapuolille. Emme kerro markkinoijille ja hyväntekeväisyysjärjestöille kuka olet. Yritämme kertoa millainen olet ja mikä sinua kiinnostaa. Mistä ja miten sinulle kannattaisi viestiä. Pääasiallisia viestintäkanavia ovat Sharewoodin sivut, sähköposti ja mobiiliviestintä. Myös muut yksilölliset kanavat ovat mahdollisia.

Jotta saat parhaiten juuri sinun kiinnostuksiasi vastaavaa mainontaa, muista päivittää tietosi riittävän usein Asetukset > Henkilötiedot-sivulla. Paikkansapitävät yhteystiedot ovat myös Elämyspalkintojen voittamisen ehto. Kun päivität tietosi puolen vuoden välein, palkitsemme sinut 500 Elämyspisteellä.

Minne avustukseni menevät?

Sinä valitset hyväntekeväisyysjärjestön, jolle ohjaamasi avustussumma lahjoitetaan. Sharewood on avoin kaikille hyväntekeväisyysjärjestöille. Yhteistyö ei maksa järjestölle mitään. Jos et löydä nyt palvelussa mukana olevista järjestöistä itsellesi mieluisaa avustuskohdetta, kerro siitä meille. Ehdota järjestöä, jota haluaisit tukea. Me välitämme viestisi eteenpäin järjestöille. Uskomme mukana olevien järjestöjen määrän jatkuvaan kasvuun.

Miten avustusten perillemenosta varmistutaan?

Sharewoodin järjestelmä kirjaa automaattisesti klikkaamasi markkinointiviestit ja tietää mitä järjestöä sinä tuet. Me toimitamme järjestöjen toiveiden mukaan avustuksesi kokonaisuudessaan heille. Tilitämme summat kaksi kertaa vuodessa. Järjestöt kertovat meille kun ovat vastaanottaneet avustuksesi. Järjestöjen tehtävä on myös pitää sinut ajan tasalla toimintansa tuloksista. Kysy mihin avustuksia käytetään ja mitä niillä saadaan aikaiseksi. Valta on sinulla.

Kuka voi mainostaa Sharewoodissa?

Kaikki brändit ja mainostajat, joita kiinnostaa yksilöllinen ja osallistava viestintä. Millaista ja kenen mainontaa sinä haluaisit Sharewoodissa nähdä?

Voinko kieltäytyä avustusmarkkinoinnista?

Voit toki, mutta vain lopettamalla Sharewoodin käyttämisen. Sharewood tarjoaa markkinoijille mahdollisuuden keskustella kanssasi sinua miellyttävällä tavalla. Markkinoija on valmis maksamaan keskustelumahdollisuudesta kanssasi. Ilman markkinoijia ei ole hyväntekeväisyyteen ohjattavaa rahavirtaa. Avustusmarkkinointi on tärkeä osa Sharewoodin käyttöä. Sharewoodissa sinä, ystäväsi, hyväntekeväisyysjärjestöt ja markkinoijat yhdessä teette maailmasta paremman paikan.

Mitä ovat tähdet mainosten yllä?

Voit arvostella Sharewoodin sivuilla olevat mainokset. Klikkaa mainosten yllä olevista tähdistä niin monta tähteä, kuin mainos mielestäsi ansaitsee. Viisi tähteä huippuhyvästä! Arvosteluillasi autat mainostajiamme kehittämään sinua paremmin palvelevaa mainontaa. Voit arvostella kunkin mainoksen kerran.

Miksi osa linkeistä on vihreitä?

Sharewoodin avustusrahavirrat mahdollistavien yritysasiakkaiden sivustoille tai kampanjoihin vievät linkit erotellaan vihreällä värillä. Klikkaamalla vihreitä linkkejä tutustut hyvää tekevien yrityskumppaneiden tuotteisiin ja palveluihin. Samalla saat metsääsi sinihaperoita ja tienaat Elämyspisteitä.

Klikkasin mainosta, miksi 5-senttistä ei tullut?

Mainoksista voi klikata 5-senttisen ainoastaan silloin, kun mainoksen päällä on pieni kultainen 5 sentin symboli. Joissakin mainoksissa se on joka päivä, joissakin joka toinen päivä ja joissakin klikkausväli voi olla vaikka viikon. Mainostava asiakas päättää, haluaako ottaa avustusklikkaukset osaksi kampanjaansa – vai ottaako ollenkaan. Asiakas myös päättää, minkälaisen kokonaissumman antaa klikkailtavaksi. Viisisenttiset maksavat aina mainostajat. Klikatut viisisenttiset tilitetään Givget Oy:n toimesta järjestöille lyhentämättöminä. Senttien klikkailuväli vaihtelee eri kampanjoiden mukaan. Klikkailuväli voi olla esimerkiksi 3 päivää ja se on käyttäjäkohtainen. Tästä syystä yhdellä voi olla yhtenä päivänä klikattavaa ja toisella ei - riippuen käyntitiheydestä Sharewoodissa. Käy Sharewoodissa joka päivä katsomassa, paljonko pystyt klikkailemaan!

Koska kerätyt avustusrahat maksetaan järjestöille?

Sharewood tilittää käyttäjien keräämät avustusrahat järjestöille kaksi kertaa vuodessa. Tilitysten ajankohta riippuu mainostajilta tulevista maksuista. Sharewood kertoo aina käyttäjille, kun avustusrahat on maksettu ja avustusjärjestöt kertovat käyttäjille, mitä hyvää rahoilla saadaan aikaan. Tilityksistä viestitään pääasiassa Hyvissä Uutisissa.

Jos lopetan käytön, tilitetäänkö keräämäni rahat järjestölleni?

Kyllä tilitetään.

Miksi minun pitää antaa puhelinnumeroni?

Sharewood saattaa tulevaisuudessa tehdä avustuskampanjoita myös kännykkämainoksilla. Eli käyttäjät voisivat ohjata avustussenttejä järjestölleen myös kännykkämainoksia vastaanottamalla.Toinen syy on se, että Elämyspalkintojen voittajiin otetaan aina yhteyttä puhelimella. Jos voittajalta puuttuu puhelinnumero, palkinto arvotaan uudelleen.

Kuka Sharewoodissa uutisoi?

Me, sinä ja kumppanimme. Kerromme sinulle hyväntekeväisyysjärjestöjen toiminnasta, Elämyspalkinnoista, vastuullisesta yritystoiminnasta, palvelun uudistumisesta ja maapallomme tilasta. Avustusjärjestöt julkaisevat omia uutisiaan. Myös sinä voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi toimittajaksi Sharewoodin Hyviin Uutisiin. Mitä tietoa sinä haluaisit Sharewoodin kautta?

Miten voin lähettää palautetta?

Sharewoodin palautesivulla. Kerro meille missä olemme hyviä ja mitä voisimme tehdä paremmin. Auta meitä tekemään Sharewoodista sinun palvelusi.

Mitä käyttäjätasot ovat?

Sharewoodissa on kolme käyttäjätasoa; hyväntekijä, auttaja ja maailmanpelastaja. Jokaisella tasolla on kolme luokkaa; pronssi, hopea ja kulta. Nouset tasolta toiselle keräämällä Elämyspisteitä. Oman käyttäjätasosi ja pisteesi näet kirjauduttuasi Sharewoodiin, sivun ylälaidasta ja profiilisivulta.

Mikä on Sharewoodin metsä?

Sharewoodin metsä peilaa sinun hyväntekeväisyyttäsi. Mitä enemmän autat ja voitat sekä käytät Sharewoodia aktiivisesti, sitä vehreämmäksi ja lajirikkaammaksi metsäsi kasvaa.

Miten metsää kasvatetaan?

Kasvatat metsääsi parhaiten käyttämällä Sharewoodia monipuolisesti.

Mainostajien kampanjoihin osallistuminen tuo metsääsi puita. Vapaaehtoistyöt ja Päivän hyvät työt tuovat metsääsi eläimiä. Elämysarpojen osto tuo metsääsi lammen ja Elämyspalkinnon voitto joutsenen. Sisällön tuottaminen Sharewoodiin tuo metsääsi kukkia, pensaita ja sieniä. Kutsuminen, eli uusien käyttäjien hankkiminen palveluun tuo metsääsi lintuja.

Tutustu metsänhoito-ohjeisiin täällä.

Kuinka usein saan asettaa kasvin tai eläimen metsääni?

Saat asettaa kasvin tai eläimen metsääsi aina ensimmäisellä kerralla, kun olet sen saanut. Tämän jälkeen kasvi tai eläin kehittyy automaattisesti samalla paikalla 5-10 kehitysvaiheen ajan.

Voinko liikutella palkintojani metsässä?

Voit. Toimi näin:

1. Mene etusivulle. Klikkaa hiirellä haluamasi metsässä olevan elementin päällä. Elementin viereen tulee pieni "Siirrä"-nappi.

2. Paina Siirrä-nappia ja elementti vilahtaa pois metsästä takaisin palkintorivillesi.

3. Raahaa hiirellä elementti uudelleen haluamaasi paikkaan tai voit vaikka lahjoittaa sen kaverille.

4. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen yhden siirron jälkeen, jotta homma toimii. Lataa sivu uudelleen esimerkiksi painamalla Etusivu-linkkiä vasemmassa ylänurkassa.

Kuinka usein uutiskirje tulee?

Sharewood Good News -uutiskirje lähetetään kaikille Sharewoodin käyttäjille joka toinen torstai. Uutiskirjeen mainosta klikkaamalla lahjoitat avustuskohteellesi 5 senttiä ja saat metsääsi omenapuita.Good News -uutiskirjeen saavat kaikki Sharewoodiin rekisteröityneet käyttäjät. Jos et saa Good News -uutiskirjeitä, tarkista Asetuksista, että antamasi sähköpostiosoite on oikea. Tarkista sitten, onko uutiskirje mennyt sähköpostiohjelmassasi roskapostikansioon.

Mitä ovat sähköpostimainokset eli sähköpostisuorat?

Sähköpostimainokset eli sähköpostisuorat ovat suoramainoksia, joita saatat saada sähköpostiisi välillä Sharewoodista. Mainoksen avaaminen tuo avustuskohteellesi 5 senttiä ja kasvattaa metsääsi kuusia.

Sähköpostimainoksia lähetetään niille käyttäjille, jotka mainostava yritys haluaa tavoittaa kohdennetusti esimerkiksi iän tai asuinpaikan perusteella. Kaikki käyttäjät eivät siis saa aina samoja sähköpostimainoksia. Sähköpostimainos ja sähköpostisuora tarkoittavat samaa asiaa, vaikka Sharewoodissa käytetään molempia ilmaisuja.

Erosin Sharewoodista, mutta sain yhä sähköpostia. Miksi?

Olet todennäköisesti osallistunut johonkin viraaliin, jotka pyörivät Sharewoodista erillään. Saat viraaliin liittyvää sähköposti siihen saakka, kunnes kampanja on ohi. Jos olet lopettanut Sharewood-käyttäjätilisi, pyyhkiytyvät kaikki tietosi pois järjestelmästämme.

Miten avaan Facebook-connectin?

Jos olet rekisteröitynyt Sharewood-käyttäjä, klikkaa sinistä F-yhdistä-nappia kirjautumisruudun vieressä etusivulla. Anna sen jälkeen lupa ohjelman pyytämiin asioihin. Palkinnoksi saat metsääsi metson.

Facebook-connect julkaisee Facebook-profiilissasi tiedon aina kun olet saavuttanut tasaeuron klikkailemalla, ostat Elämysarpoja, julkaiset Päivän hyvän työn tai vaihdat avustuskohdetta.

Hei Hyväntekijä - tilaa Sharewoodin uutiskirje!

Saat etuja, tarjouksia ja kilpailukutsuja sekä uutiskirjeen kerran kuukaudessa.
Tule mukaan. Hyvän tekeminen tekee onnelliseksi - tutkitusti.

ps. Jos olet rekisteröitynyt Sharewoodiin, saat uutiskirjeen ja edut automaattisesti.