Hyvät Uutiset

Sharewoodin Hyvät Uutiset kertovat miten maailmaa pelastetaan - fiksusti ja viihdyttävästi.

Hyvät Uutiset

Joulukahvilat rakentavat siltaa ihannejoulun ja yksinolon välille

Joulukahvilat rakentavat siltaa ihannejoulun ja yksinolon välille

Jos joulunpyhien viettäminen itsekseen kotona ei houkuttele, glögin makuun yhdessä muiden kanssa pääsee Punaisen Ristin osastojen järjestämissä joulukahviloissa.

Jos joulunpyhien viettäminen itsekseen kotona ei houkuttele, glögin makuun yhdessä muiden kanssa pääsee Punaisen Ristin osastojen järjestämissä joulukahviloissa. Perinteinen kuva täydellisestä joulusta on tupa täynnä valoa, väkeä ja ruokaa. Suvun ja perheen kesken ahmitaan kinkkua ja suklaakonvehteja, tutunnäköinen pukki jakaa säkkikaupalla lahjoja kilteille silkohapsisille lapsille, ja kaikilla on niin mukavaa.

Monen arkitodellisuus on erilainen: oma perhe voi olla kaukana kotipaikkakunnalta, riidoissa, tai perhettä ei ole ollenkaan. Vuorotyökin voi vaatia verojaan. Joulun maine perhejuhlista pyhimpänä voi kiertää veistä niiden sisuksissa, joille juhliminen ei ole mahdollista.

Kaiken lisäksi kaupungilla on jouluna hiljaista, ja monet paikat kirjastoista kahviloihin ovat kiinni. Mihin siis mennä, jos ihmisiä tekisi mieli nähdä?

Yhden vastauksen antavat joulukahvilat, joita jotkut Punaisen Ristin osastot järjestävät. “Kyllä näistä on tykätty. Sitä on kiitelty, että on tällainen avoin paikka, johon voi tulla taustaan katsomatta oleskelemaan, juttelemaan tai ihan vain lukemaan itsekseen lehteä.” kertoo Helsingissä Kallio-Käpylän osaston joulukahvilaa järjestävä Oona Simolin.

Joulukahvilat pyörivät vapaaehtoisten voimin. He hoitavat tarjoiluja, musisoivat, rupattelevat tulijoiden kanssa tai vaikka askartelevat, jos siltä tuntuu. Tavoitteena on, että kyseessä on joulujuhla myös vapaaehtoisille.

Katso lista joulukahviloista täältä.

Lähde: Suomen Punainen Risti

Kuva: Tatu Blomqvist / Suomen Punainen Risti

20.12.2017

Kommentit (8)

HEIKKI REMES 20.01.2018
hienoa
Pirkko Matikainen 26.12.2017
Hieno asia, sillä yksineläviä on paljon ja toivottavasti he lähtevät liikkeelle . Joulu on varmasti yksi niistä jolloin yksinäiselle on vaikea ellei kuulu aktiivisiin toimimaan. Itselleni rauhallinen Joulu on hyvä, kun muulloin olen paljon menossa ja nautin vaatimattomasta hiljaisesta joulusta kirkossa käyden. Tämä joulu oli tosin erilainen ja hyvä sain olla perheen joulussa jossa suku oli koolla pienten lasten kanssa, sekin oli hyvä .
HEIKKI REMES 23.12.2017
HIENOA
Raija Pekkanen 22.12.2017
Loistavaa....
HEIKKI REMES 22.12.2017
HIENOA
HEIKKI REMES 21.12.2017
HIENOA
HEIKKI REMES 21.12.2017
hienoa
HEIKKI REMES 20.12.2017
HIENOA

Tule hyväntekijäksi

Hei Hyväntekijä - tilaa Sharewoodin uutiskirje!

Saat etuja, tarjouksia ja kilpailukutsuja sekä uutiskirjeen kerran kuukaudessa.
Tule mukaan. Hyvän tekeminen tekee onnelliseksi - tutkitusti.

ps. Jos olet rekisteröitynyt Sharewoodiin, saat uutiskirjeen ja edut automaattisesti.